fredag 28 februari 2014

Tänk på vad du tänker

Jag har tidigare varit inne på att vi ledare syns och hörs mycket. Våra medarbetare tolkar hela tiden medvetet eller omedvetet vår hållning, våra ansiktsuttryck och vad vi säger för att skapa sig en bild av vad vi som ledare tänker kring företaget, projektets, gruppens framtid och framgång.

En bra devis är Tänk på vad du tänker, för det du tänker läcker. Det innebär att om vi som ledare går omkring och tänker att bolaget kommer gå i putten om några månader så kommer det läcka ut i våra ansiktsuttryck, vår hållning och våra medarbetare kommer också tänka KATASTROF inom kort - utan att vi sagt något. Tror vi på en ljus framtid kommer våra medarbetare också tro det.

Vad innebär då det här? 

Jo, att vi som ledare måste verkligen tro på det vi gör, på företagets framtid och på vår egen framtid annars kommer vi inte kunna göra ett bra jobb och få de engagerade, motiverade och framgångsrika medarbetare vi vill ha. Är framtiden oklar för oss, försök hitta klarhet. Tror vi inte på framtiden, ta konsekvensen och byt jobb.

Tänk också på att om du har en dålig dag pga den där förkylningen, sena kvällen på stan eller bråket med barnen så kommer det också läcka. Och det kan ju lätt misstolkas som att bolaget är på väg dit pepparn växer...

Så se till att inte vara sjuk, sova 7 timmar och skaffa snälla barn. ENKELT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar